Menu

За поправку стубова јавне расвете у 6 главних и најпрометнијих градских улица, Дирекција за изградњу je обезбедила око 700 хиљада динара (без ПДВ-а) и ти радови су у току, каже вршилац дужности директора овог jавног предузећа, у Параћину, Дејан Стојковић. Он додаје да се послови изводе углавном поподне и викендом како не би ометали одвијање саобраћаја. Овакву инфраструктуру је неопходно одржавати, а годинама то није чињено, па су стубови јавне расвете временом корозирали и представљали потенцијалну опсаност, што се сада овим пословима заштите и санирања спречава, каже Стојковић.

Војна пошта из Ниша издала је обавештење о гађању из наоружања Војске Србије, на Пасуљанским ливадама, у периоду од 25. до 29. маја, током целог дана, у зони Равна река, Мастакан, Изгорели врх, Остреч, Дугачка Коса, Средња Коса, Купалчина, Зелени врх, Копривино брдо, Оштри камен, Гајина млака, Голе вртаче, Говедариште, Јасички крш, Дебела глава, Стенка, Пелинова глава, Фаца Рашка, када ће за саобраћај бити затворени путеви Сисевац-Велика Папратна, Пасуљанске ливаде-Троглан Баре-Мала Брезовица-Велика Брезовица, Ресавица-Некудово-Валакулци и Сењски рудник-Дренова глава-Троглан баре. Из зоне опасног подручја је у то време неопходна евакуација становништва и стоке, а за оне који се у наведеном периоду нађу у опасном подручју неће се давати одштета. Границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјацима, а на прилазним путевима ће бити постављени стражари чије се наредбе морају поштовати. Завршетак гађања биће означен скидањем црвених барјака и повлачењем стражара. Грађани се упозоравају да је строго забрањено свако прикупљање и дирање нераспрснутих зрна и њихових делова, јер је то опасно по живот, а при наиласку на таква зрна, свако је дужан да о томе одмах обавести најближе органе полиције или команду Војске Србије, која неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирањем нераспрснутих делова зрна или њихових делова. Свако ко претрпи материјалну штету због активности гађања, треба одмах да достави пријаву Команди корисника полигона, најкасније до 3. јуна, до 10 сати. Пријаве достављене након тог рока се неће узимати у обзир. Команда корисника полигона ће саопштити датум, време и место састанка Комисије за процену причињене штете.

Друга редовна акција добровољног давања крви овог месеца у параћинском Црвеном крсту биће организована у петак, 27. маја, од 8 до 14 сати. У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша у Параћину ће и у јуну бити организоване две редовне акције. Како је најављено из ове организације следећег месеца ће прва акција бити спроведена 2. јуна, у Дреновцу, у просторијама сеоске библиотеке, од 9 до 13 сати, док је друга планирана за 17. јун, од 8 до 13 сати, у просторијама параћинске Електродистрибуције. Обе акције отворене су за грађанство, па је позив упућен свим добровољним даваоцима крви, од 18 до 65 година.

Последње вести

25.05.2022

Санација стубова јавне расвете

in Вести
За поправку стубова јавне расвете у 6 главних и најпрометнијих градских улица, Дирекција за изградњу je обезбедила око…
25.05.2022

Гађање на Пасуљанским ливадама од 25. до 29. маја

in Вести
Војна пошта из Ниша издала је обавештење о гађању из наоружања Војске Србије, на Пасуљанским ливадама, у периоду од 25.…
25.05.2022

Добровољно давање крви 27. маја, 2. и 17. јуна

in Вести
Друга редовна акција добровољног давања крви овог месеца у параћинском Црвеном крсту биће организована у петак, 27.…
25.05.2022

Ковид извештај

in Вести
Према последњим подацима Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, у понедељак, 23. маја, обављено је 18 прегледа лица…
25.05.2022

За кратко време Параћин домаћин два школска такмичења највишег ранга

in Вести
По други пут за веома кратко време Параћину је припала част и одговорност да буде домаћин још једног школског такмичења…
24.05.2022

153. седница Општинског већа

in Вести
Извештај Комисије за доделу средстава, као и начин и поступак враћања средстава за подстицај програма или недостајућег…
24.05.2022

По Програму унапређења комуналног реда велико сређивање града

in Вести
Данас је чишћењем у Месној заједници "Центар" почела акција великог пролећног уређења града, по Програму унапређења…
24.05.2022

Упозорење – не спаљујте биљне остатке!

in Вести
С обзиром на све учесталију појаву пожара на отвореном, Министарство унутрашњих послова и Сектор за ванредне ситуације…
24.05.2022

Параћин домаћин и Државног школског првенства у рукомету

in Вести
Параћин је ове недеље домаћин Државног школског првенства у рукомету. На овом такмичењу, које се, осим у параћинском…
24.05.2022

Од почетка имунизације становништва у Параћину утрошено 50.596 доза вакцине против ковида

in Вести
Након пет прегледа обављених у болничкој Ковид амбуланти у протекла 24 сата, без иједног пријема и отпуста, број…

Општинска управа Параћин, Томе Живановића 10. ,35250 Параћин , Србија
телефон +381 35 563 601 , факс +381 35 563 165, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.